2021-04-15 15:09:26• hírek • Bede Emőke

Már ebben az évben üzembe helyezhetik Szatmárnémeti új buszterminálját

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala

Szatmárnémeti vezetése a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón ismertette a 2021-es év költségvetését, de természetesen több közérdekű téma, köztük a Fabricii utcai buszterminál is szóba került.

Kereskényi Gábor polgármester a 8 millió lej értékű beruházás kapcsán kifejtette, első körben szükség van egy épületre, melyben a forgalomirányító központ működhet majd, az ennek megvalósítását is magába foglaló közbeszerzési eljárás azonban már folyamatban van. Erre egyébként annak az integrált projektnek a harmadik szeleteként kerül sor, melynek első része a környezetkímélő autóbuszok beszerzése volt, a második pedig magának a buszpályaudvarnak a megépítése. A városvezető bízik benne, hogy a folyamat az ütemtervnek megfelelően fog haladni, s így még az idei évben üzembe helyezhetik a terminált.


A polgármester ugyanakkor rávilágított, hogy ez a beruházás csupán részleges megoldás, épp ezért a tervek között szerepel már az is, hogy a város déli részére is építsenek egy hasonló terminált, melynek köszönhetően a vidékről érkező, öreg, s épp ezért meglehetősen szennyező autóbuszoknak már nem kell behajtaniuk a város központi részébe. Kereskényi szerint a két terminál megvalósulása és az újabb környezetkímélő autóbuszok beszerzése látványos előrelépést hoz majd Szatmárnémeti tömegközlekedésében, s ez által már nem csak a városlakók, hanem a környező településekről ingázók is minőségi szolgáltatásban részesülnek.

 








 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: